Warning: include(/var/www/lipizzanerlaesoe.dk/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/helpers/common_helper.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/lipizzanerlaesoe.dk/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/ultimate_social_media_icons.php on line 61

Warning: include() [function.include]: Failed opening '/var/www/lipizzanerlaesoe.dk/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/helpers/common_helper.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/lipizzanerlaesoe.dk/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/ultimate_social_media_icons.php on line 61

Warning: include_once(/var/www/lipizzanerlaesoe.dk/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons//banner/misc.php) [function.include-once]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/lipizzanerlaesoe.dk/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/ultimate_social_media_icons.php on line 2579

Warning: include_once() [function.include]: Failed opening '/var/www/lipizzanerlaesoe.dk/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons//banner/misc.php' for inclusion (include_path='.') in /var/www/lipizzanerlaesoe.dk/public_html/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/ultimate_social_media_icons.php on line 2579
Får du indstillet dit `mindset´ på at møde hesten når du går ud i folden eller på marken for at hente den? – Læsø Lipizzaner
Læsø Lipizzaner

Får du indstillet dit `mindset´ på at møde hesten når du går ud i folden eller på marken for at hente den?

For mit vedkommende er det allerede når jeg henter hesten fra marken at jeg er indstillet på at møde den på dens egne betingelser.
Det er jo ikke en behåret cykel jeg går ud for at `indfange´, for så ville det være helt ok at mine tanker er alle mulige andre steder end hos cyklen. Men fordi det er hesten jeg går ud for at hente, er det en god idé at lade mine tanker være i nuet samtidig med at jeg er `groundet´ og sender velkommenfølelser hen imod hesten… Det kunne jo være at i dag er dagen, hvor hesten og jeg er på bølgelængde allerede før vi begynder på dagens samarbejde. Hente Rava fra markenNår jeg cykler op ad indkørslen til stutteriet hvor mine heste er opstaldet, går der en jerndør i bag mig BUM…og jeg har total glemt ALT andet end dét der kommer foran mig, nemlig hestenes liv og mit liv med hestene.

Det er simpelthen så skønt at have det på den måde.

Men det er nok også forudsætningen for at kunne komme på bølgelængde med hesten.

Så, jeg tænker det er vigtigt at lægge mærke til sig selv, altså for at finde ud af i hvilke situationer man kobler fra – og hvornår man mærkeligt nok ikke gør det.

Det kan være at du skal være i bevægelse, i stedet for at ligge stille. Det er i hvert fald noget jeg er blevet opmærksom på hos mig, at mine tanker kværner når jeg ligger på stranden for at nyde, men at de bliver mindre påkrævende når jeg går tur.

Ved havet, sammen med min mand og med masser af TID til at lade indtrykkene fæstne sig i mit sind og hjerte, opdagede jeg hvor lang tid det tog inden jeg gav lys, lyd, himmelrum og vindens berøring af min hud lov til at optage mig i et slags rumligt fællesskab. Det lykkedes til sidst – for et kort øjeblik. Jeg går derfor ud fra at man kan træne sig op til at det går meget hurtigere at komme i den tilstand hvor man virkelig kan koble fra.
Hvis jeg tit ville gå lange ture og kun ville sætte mig for en kort stund, ville jeg nok kunne træne mig op til at kunne koble fra så snart jeg går ud af hoveddøren.
Nu er det ikke på den måde jeg vil bruge min tid – jeg vil jo ud til hestene.

Men hvis jeg ikke kunne koble fra hos hestene selvom jeg har min egen hest, ville det være meget vigtigt for mig at optræne min evne til fordybelse sammen med hesten. Ellers ville de mange timer hos hesten være spildt tid for både mig og hesten, synes jeg.

Jeg er sikker på, at kun ved at komme på bølgelængde med hesten, vil virkelig god ridning blive resultatet.

Jeg vender tilbage med tips og praktiske øvelser man kan gøre sammen med sin hest for at komme i kontakt med den, hvis den fx har et blik der viser at den har valgt at trække sig ind i sig selv. Det er også umuligt at komme i kontakt med hesten hvis den er meget urolig. Det kan være at hesten er så passiv og underdanig at det grænser til dovenskab – set med vore øjne. Men det er alt sammen hestens forsvarsmekanismer der er kommet i aktion. Man kan godt lokke hestens egentlig væsen frem i dagslyset 🙂

Der er altså flere måder hvorpå en hest kan unddrage sig kontakten med mennesket – og årsagen er at mennesket ikke har villet komme i kontakt med den. Sørgeligt, ikke sandt?!

Hvis ikke jeg som menneske forstår at bryde sådan en ond cirkel, vil det hele ende op i at jeg bruger pisk og sporer og kraftigt virkende bid for at få hesten til at se imponerende ud.

Indenfor Straightness Training får vi undervisning i flere aspekter, som fx de 4 områder som både hest og menneske består af: Mental, Fysisk, Emotionel og Spirituel (et højere bevidstheds niveau).

body-mind-emotions-spirit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *